17 jaar Strandrups Noordwijk!

De Strandrups maakte zijn eerste rit in november 2007

De Strandrups bestaat dit jaar 17 jaar en duizenden mensen hebben al een rit gemaakt met de Strandrups!

Historie

Na overleg met leveranciers, enig tekenwerk samen met Gerrit Langhout en 8 weken bouwen stond het voertuig op zijn rupsen, met daarop plaats voor 5 rolstoelen. Op een stuk land in Alphen werden testritten uitgevoerd; daar en later op het strand werden de kinderziekten uit het prototype gehaald.

SBS6 kwam filmen en ‘s-avonds waren we al op TV. De weken daarna volgden alle lokale en landelijke dagbladen. Een paar weken later stond de rups op de Supportbeurs in Utrecht. Al snel werden de activiteiten ondergebracht in een stichting, en werden de eerste vrijwilligers erbij betrokken.

vrijbuiter.jpg

Daarna ging het snel. De eerste jaren konden honderden gasten een ritje over het strand maken, voor velen was het -net als voor Marjan- jaren geleden dat ze daar waren geweest. Fondsen, sponsoren en particulieren maakten mogelijk dat wij na een paar jaar een nieuw, verbeterd rupsvoertuig konden introduceren, de “Vrijbuiter”. Van der Staay was inmiddels geëmigreerd, Edwin de Beukelaar nam het voorzitters-stokje over. Gerrit Langhout, Piet de Joode en Mat van Westerop namen het technisch onderhoud voor hun rekening. Marianka Westerop was de essentiële spil tussen gasten en vrijwilligers.

Deze rups heeft het dik 10 jaar volgehouden, maar uiteindelijk deden zout, water en zand hem de das om: in 2018 was de Vrijbuiter op en werd het tijd voor een nieuwe. Bestuur en vrijwilligers droomden van een nieuw voertuig, veilig en innovatief, een nieuwe invulling van ons motto van een onvergetelijke dag. Zo ontstond de Strandrups, een gloednieuw voertuig speciaal ontworpen en gebouwd voor dit doel. Inmiddels trokken we gasten uit het hele land, en was het project uitermate succesvol. Patrick Weijers werd verantwoordelijk voor de uitvoerende zaken, samen met Marion Kuijper die alle contacten met gasten en de planning verzorgt.

Ook nu rijden we weer dagelijks over het strand. Onze gasten zijn enthousiast en we hebben in al die jaren al vele duizenden mensen een onvergetelijke dag bezorgd.

2021-10-10 1.jpg

© 2024 All Rights Reserved | Strandrups Noordwijk